Urnik verouka

Z BOŽJIM BLAGOSLOVOM V VEROUČNO 2020 / 2021

ZAČETEK VEROUKA BO V PONEDELJEK, 14. SEPTEMBRA 2020, vendar bo zaradi naraščajočega tveganja ponovne epidemije, potekal na naslednji način.

Razmere v katerih smo se znašli, zaradi koronavirusa, so nas primorale, da iščemo nove poti in načine, da bi življenje teklo nemoteno naprej. Vsi smo podvrženi ukrepom, ki jih moramo upoštevati, da bi ohranili svoje zdravje in zdravje drugih. Koronavirus je postavil pred nas izzive na katere moramo iskati odgovore tako na delovnem mestu, kakor v šoli in prav tako tudi pri verouku. Zaradi zagotavljanja varnosti in zdravja vaših otrok, smo ob upoštevanju zdravstvenih predpisov, ki veljajo tako za šole, kot tudi verouk morali verouk urediti na način, ki ga priporoča NIJZ in SŠK.

 

Vsi veroučenci od 1. do 3. razreda bodo verouk obiskovali v M. Soboti, verouk bo potekal v župnijski dvorani, kjer lahko zagotovimo primerno razdaljo! Vpis otrok v prvi razred bo v torek (15.9.) v župnijski pisarni v času uradnih ur.

Zaradi zagotavljanja varnosti in zdravja vaših otrok, smo ob upoštevanju zdravstvenih predpisov, ki veljajo tako za šole, kot tudi verouk (glej priloga) morali verouk urediti na način, ki ga priporoča NIJZ in SŠK. Zaradi prostorske stiske, ob upoštevanju 20 min odmorov med veroučnimi skupinami, ob upoštevanju varnostne razdalje in drugih priporočil, smo verouk uredili na naslednji način:

Verouk se bo začel, 15. septembra, po urniku!

Veroučenci od 1. do 3. razreda (velja tudi za veroučence, ki so obiskovali verouk v Krogu, Rakičanu ali na Pušči) bodo verouk obiskovali v Murski Soboti in sicer v župnijski dvorani, kjer lahko zagotovimo zdravstveno varnost. Verouka se udeležujejo samo zdravi otroci!

Otrokom, niso potrebne maske. Med 20 min odmori, bomo dvorano prezračili in mize razkužili. Vljudno prosimo, da otroke pripeljete pravočasno, kakor tudi, da jih takoj po končani uri pospremite domov. V vsaki skupini je lahko največ 20 veroučencev.

Dar za verouk je 25 EUR. Liturgične zvezke bodo veroučenci prejeli na prvem srečanju. Izpolnjeno prijavnico otroci prinesejo k prvi uri verouka.

Za uspešno zaključeno veroučno leto se pričakuje reden obisk nedeljskih maš (zbiranje sličic) in redno sodelovanje pri verouku.

Urnik verouka od 1. do 3. razreda:

    1. skupina 2. skupina 3. skupina 4. skupina
SREDA 1. razred 13.30-14.15 14.35-15.20 15.40-16.25 16.45-17.30
ČETRTEK 2. razred 13.30-14.15 14.35-15.20 15.40-16.25 16.45-17.30
TOREK 3. razred 13.30-14.15 14.35-15.20 15.40-16.25 16.45-17.30

Dragi starši, pozorno preberite priporočila slovenske škofovske konference, ki so usklajena z NIJZ (glej povezavo na dnu besedila).

 

2. Vsi veroučenci od 4. do 8. razreda bodo verouk spremljali na daljavo oziroma od doma, ker ne moremo zagotoviti vseh potrebnih pogojev za varnost otrok (število otrok in skupin je preveliko, da bi lahko verouk opravljali v veroučnih učilnicah ob vseh epidemioloških predpisih). Starši ste v začetku meseca prejeli pismo, kjer bodo podana natančna navodila o poteku in izvajanju verouka. 

Veroučenci od 4. do 8. razreda (velja tudi za veroučence, ki so obiskovali verouk v Krogu, Rakičanu ali na Pušči) bodo verouk spremljali na daljavo.

Uporabljali bomo spletno učilnico Gooogle (Gooogle classroom). Za prijavo v spletno učilnico potrebujete e-mail in sicer gmail račun. Če ga že imate poskrbite, da bo pisalo pravo ime in priimek otroka ali staršev. Ni pogoj, da imajo otroci svoj e-mail, lahko se prijavite starši preko svojega gmail računa. Ob oddaji prijavnice boste na vaš gmail račun prejeli vabilo v spletno učilnico, kjer bodo vaši otroci lahko spremljali tedenske kateheze. Da bomo lahko izvajali verouk v letošnjem letu, smo vas prosili, da izpolnite naslednjo prijavnico: https://forms.gle/Y4JE7G33W8qQzuvY6

To pomeni, da bodo veroučenci vsak teden spremljali veroučno uro preko računalnika. Vsak teden, bo za posamezen razred naložena kateheza, ki jo v tistem tednu pogledajo in naredijo nalogo v delovnem zvezku. Veroučne ure, za posamezne razrede, bodo v spletni učilnici na voljo od ponedeljka do nedelje, veroučenci pa si jih ogledajo ob primernem času. Vsak teden bodo nove veroučne ure, kakor si sledijo v učbeniku. (Na primer: v prvem tednu (od ponedeljka do nedelje) bo veroučna ura za 1. poglavje v veroučnem učbeniku. V naslednjem tednu bo veroučna ura za 2. poglavje v veroučnem učbeniku, delo za nazaj ne bo mogoče, ker bodo ure prejšnjih tednov umaknjene.) Veroučenci pa bodo, vsak mesec enkrat, skupaj z starši (oče ali mama) prišli na srečanje s katehetom, ki ne bo trajalo več kot 10 – 15 min, da se pogovorimo o delu vaši otrok in pogledamo domače naloge. Srečanja se bodo začela v mesecu oktobru in sicer vsak torek od 13.30 – 15.30 ure.

Prispevek za verouk je 25 EUR. Liturgične zvezke bodo veroučenci prejeli pri vseh svetih mašah v nedeljo 13. septembra ali v nedeljo 20. septembra.

 

Priporočila Slovenske škofovske konference
za izvajanje župnijske kateheze (verouka) v katehetskem letu 2020/21 (PDF)

Dodatne informacije

Za boljše in prijaznejše delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information