Nekatera poročila o dogajanju v naši stolni cerkvi
lahko preberete tudi na straneh soboške škofije:

Koncert KZ Ave

V stolni župniji sv. Nikolaja organiziramo vsako leto tradicionalni božični koncert. Pogosto ga oblikujejo domači zbori, včasih pa v goste povabimo tudi druge glasbene zasedbe. Tako je v petek, 30. decembra, ob 19. uri v naši cerkvi nastopil uveljavljeni Komorni zbor Ave iz Ljubljane. Zbor v letošnji sezoni prvič nastopa pod umetniškim vodstvom Jerice Gregorc Bukovec.

Komornii zbor Ave je bil ustanovljen leta 1984 v župniji Ljubljana-Vič kot Vokalna skupina Ave. Pod umetniškim vodstvom ustanovitelja Andraža Hauptmana je skupina kmalu prestopila prag domače župnije in s kakovostnim poustvarjanjem raznolike zborovske glasbe osvojila poslušalstvo doma in v tujini. obenem se je razširila v komorni zbor, v katerem prepevajo pevci iz vse Slovenije in zamejstva. Ave je že dve desetletji eden najbolj prepoznavnih pevskih sestavov v Sloveniji in Evropi, ki v prihodnost zre z neugasljivo željo po odličnem izvajanju zborovske glasbe.

Na božičnem koncertu so se predstavili z deli tujih in domačih skladateljev. Na koncertnem večeru sta sodelovala še violinistka Jerneja Srebernjak in organist Tone Potočnik. Njihovo izvajanje se je poslušalcev posebej dotaknilo in obogatilo božično praznovanje v naši cerkvi in mestu.

Fotografije: Roman Markrab

Galerija 30. december 2011

Za boljše in prijaznejše delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information