Letna kronika 2016

V župniji Murska Sobota je bilo to pastoralno leto duhovno zelo bogato. Molitev naših molitvenih skupin in vseh posameznikov, je tudi letos obrodila sadove za duhovne poklice. Tako smo že v nedeljo, 25. oktobra, prisostvovali v cerkvi sv. Ladislava v  Beltincih, diakonskemu posvečenju, kjer je g. škof dr. Peter Štumpf v diakone posvetil bogoslovce iz soboške škofije. Diakon je postal tudi naš rojak minorit Anton Borovnjak.

V soboto, 14. novembra se je odvijal v župnijski dvorani pogovorni večer z znanim slovenskim igralcem, Gregorjem Čušinom in njegovo ženo Melito na temo: Kako poleg vseh "nujnih" obveznosti ne izgubiti drug drugega. Spoznavali smo, da poleg vsakodnevnega živžava še kako lahko ostanemo  blizu svojim najdražjim, če le hočemo!

Več...

Letna kronika 2015

V župniji svetega Nikolaja je v tem pastoralnem letu bilo več dogodkov, ki so vplivali tako na osebno rast, kot na poglobitev vere vsakega posameznika. Prvi tak dogodek je bil v nedeljo, 5. oktobra 2014, ko je že jutranje sonce v vsej svoji polnosti naznanilo, da je Gospod med nami in nas spremlja v velikem dogodku,  ko je naš rojak brat Tonček Borovnjak  - minorit, slovesno izpovedal večne redovne zaobljube, ki so zadnja stopnička do diakonskega posvečenja. Na ta dogodek smo se duhovno pripravili z tridnevnico, katero so vodili bratje minoriti.

V mesecu oktobru smo v naši župniji uvedli »slavilne maše«, ki so vsak prvi torek v mesecu in jo pripravlja molitvena skupina Prenova v Duhu. Sveto mašo darujeta vedno gospod župnik Goran Kuhar in gospod kaplan Goran Merica. Po maši je slavljenje Najsvetejšega in molitev za ozdravljenje.

Več...

Letna kronika 2014

V mesecu septembru je v naši župniji začel pastoralno prakso bogoslovec Andrej Lažeta. Bil je aktivno vključen v življenje naše župnije, pomagal pri delu v pisarni, učil verouk in kot pomočnik delal ob torkih v župnijskem vrtcu Lavra.

6. oktobra 2013 so se pričele v naši župniji delavnice molitve in življenja (DMŽ). Osrednja vsebina DMŽ so bili različni načini, kako lahko molim. V začetku so ti načini vzpostavljanje osebnega odnosa z Bogom. Pri tem smo odkrivali molitveno branje, pisno molitev, molitev poslušanja, molitev gledanja do kontemplativne molitve. Celotna vsebina Delavnice molitve in življenja je bila povzeta v stavku: Naučimo se moliti, da bomo znali živeti. Odkrivanje molitvenih načinov je spremljalo tudi poslušanje Božje besede in kateheza. Srečanja so bila popestrena in dopolnjena s pesmijo, molitvami iz knjižice Srečanje in medsebojna podelitev slišanega. Delavnice je vodil p. Primož Kovač.

Več...

Letna kronika 2013

V nedeljo 6. januarja 2013 smo obhajali praznik Gospodovega razglašenja ali Svetih treh kraljev. Ob prazniku, ko se spomnimo prihoda treh kraljev in razglasitve božične novice celemu svetu, smo se zbrali tudi v stolni cerkvi sv. Nikolaja. Vse prisotne so obiskali koledniki, ki so v naši župniji koledovali po domovih med 27. in 29. decembrom. Otroci in mladi so na ta dan sklenili tudi adventne akcije "otroci za otroke" in trikraljevske koledniške akcije. Slovesnost je vodil stolni župnik Goran Kuhar. Pri sveti maši je s petjem sodeloval otroški pevski zbor pod vodstvom s. Ivice Oblak.

Več...

Letna kronika 2012

Mesec september je bil za našo župnijo mesec menjave župnika in kaplana. Poslovila sta se g. župnik Tomislav Šantak in kaplan g. Marjan Pučko. Obema smo hvaležni za njun trud in prizadevanje za rast Božjega kraljestva v dušah. Službo župnika in kaplana sta 15. septembra nastopila g. Goran Kuhar in kaplan g. Goran Merica. Novega župnika je v imenu celotne župnije – pozdravila predstavnica župnijskega pastoralnega sveta. Zaželela jima je obilo božjega blagoslova pri njunem delu.

Več...

Za boljše in prijaznejše delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information